Kaya Sanat Blog

Müzik Kulağı Sonradan Kazanılır Mı?

Müzik kulağı sonradan geliştirilir mi sorusunu müzik kurslarına başlayacak olan tüm bireyler merak eder. Bu konuda bizler kurumumuz da yapılan ücretsiz deneme dersi sonrasında sizlere yaptığımız testler sonucunda söylemekteyiz. Müzik kulağınızın ne derece de olduğunu ve bu konuda neler yapabileceğimizi sizlere anlatıyoruz.

Müzik kulağı dediğimiz aslında ritim ve melodi kulağıdır. Yani melodi kulağı tonalite dediğimiz ton duyma bilincidir.

Enstrüman çalmak için müzik kulağından çok çalışmaya ihtiyacımız var

Bundan 10 yıl önce müzik kulağı olması bir kişinin enstrüman çalmasını belirleyen faktörlerden bir tanesiydi. Fakat gün geçtikçe öğrenim yöntemleri geliştikçe müzik kulağından çok öğretim yöntemleri gelişmiş ve önem kazanmıştır.

Enstrüman kursu alırken bir egzersizi veya bir şarkıyı küçük hareketler ile ve bol tekrarla çıkarmak mümkündür. Aslına bakarsanız bu konu biz eğitimciler açısından çok kolaydır. Müzik kulağı olan bir kişinin enstrüman çalması bizler için çok şaşırtıcı bir durum değildir. Önemli olan öğretme yöntemi ve öğrencinin azmidir.

Müzik kulağı olmayan enstrüman çalamaz mı?

Müzik Kulağı Sonradan Kazanılır Mı?

Müzik kulağı olmayan demek ton ve ritim duygusunu kaybetmiş demektir. Fakat bizler bu konuda da enstrüman çalabilir diyoruz ve kursa başlayan öğrencilerin doğru öğretim metodu uygulandığında hobi olarak enstrüman çalması mümkündür.

Müzik kulağı şu şekilde gelişir. Öncesinde derslerde eğitmen ile beraber aynı yer birkaç defa çalarak tekrar etmeli ve orayı ezberlemelisiniz. Ezberledikten sonra artık müzik kulağına ihtiyacınız olmayacak çünkü beyniniz artık bunu ezberlemiş olacaktır. Bu şekilde hem eseri çalmış olacak hem de müzik kulağınızı geliştirmiş olacaksınız.

Hobi olarak enstrüman çalmak için müzik kulağından çok çalışma disiplini ve sabır gerektirir. Bu şekilde her ne kadar çalışma tekrar ve sabır olursa müzikal yeteneğe ve müzik kulağına o kadar ihtiyacı azaltırsınız.

Eğitmenin bir kaç öğretim metodu olmalı!

Müzik kulağının olup olmaması aslına bakarsanız biraz kursa gitmek istediğiniz kurs eğitmeni karar vermektedir. Bu konuda biraz müzik kursunun eğitmenleri ve ders alacağınız eğitmenin müzikal bilgisi ve eğitim model çeşitliliği önemlidir. Çünkü deneme dersinde zayıf bir müzik kulağı olduğunu anladığımız da belki bir kaç çeşit öğretim yöntemi kullanmak zorunda kalabilirsiniz.

Burada sizlerin en doğru ve en pratik nasıl anlayacağınızı tespit edip bu konuda sizlere doğru yöntemi uygulamaya çalışması gerekir. Bu biraz dediğimiz gibi eğitmen ile alakalıdır. Sizler her şekilde hobi olarak enstrüman çalabilirsiniz. Yeter ki isteyin ve bu konuda bir adım atmalısınız.

Eren Kaya

Kaya Sanat Akademi Kurucusu. İzmir'de sıkıcı bir dershane ortamı değil, eğlenceli, bol enerjili, eğlenerek öğrenilen enstrüman kursları, ayrıca bol etkinlikli bir kurs ortamı yarattık. İzmir sanat ve müzik kurslarının arasında ilk 5 içerisinde gösterilmektedir.

Benzer Yazılar

2 Yorumlar

    1. Nuray hanım öncelikle merhabalar dilerseniz bizlerle iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz. Numaramız 0 542 696 83 03 teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir