🎼 Karşıyaka Şan Kursu
Hepimiz sesimiz güzel olsa da olmasa da sürekli şarkı mırıldanıyoruz. Aslında sesimizin güzel olup olmaması mı önemli yoksa sesimizin eğitimli olup olmaması mı önemli? Sizler de kendi kendinize şarkı söylediğiniz zaman mutlu olanlardansanız o halde gelin biraz şan kursu hakkında konuşalım.
Eklemedir Koca Konak – Şan Öğrencimiz Fadime’nin Performansı
Şan Öğrencimiz Kerim Tunç – Sorma Ne Haldeyim Şan Öğrencimiz Fadime’nin Say Something Performansı Şan Eğitimi Alan Öğrencimiz Seda ile Aldığı Şan Eğitimi Hakkında Sohbet Ettik
İçindekiler
Şan Kursu Ders Programı
- İsteğe göre birebir özel ders alabilirsiniz. Grup derslerinde indirim yapıyoruz.
- Esnek çalışma saati 09:00 – 22:00
- İlk olarak müzik kulağına bakıyoruz.
- Diyafram nefesi kullanmayı öğretiyoruz.
- Ağız, dış, gırtlak pozisyonunu öğretiyoruz.
- Ses tellerine zarar vermeden şarkı doğru şarkı söylemeyi öğretiyoruz.
- İstediğiniz müzik tarzı konusunda doğru seçimi yapmanızı sağlıyoruz. Örneğin: Rock formatı ile söylenilen bir şarkı için farklı teknikler kullanılır, türkü formatı ile söylenilen ezgiler için farklı teknikler kullanılır. Tamda bu noktada doğru yönlendirmeleri yapıyoruz.
- Gırtlak kullanımı, falset, trill, çarpma
- Ayda bir kere piyano eşlikli 5 eserlik canlı performans sergilemenizi sağlayacak etkinlikler yapıyoruz.
- Belli seviyeye gelen şan öğrencilerimizi profesyonel stüdyoda kayıt alıp bu kaydı sizlere hediye ediyoruz.
- Yaşar Üniversitesi Opera Şan mezunu eğitmenlerimizin düzenlediği ses eğitimi workshopları (Ses nasıl oluşur, Şarkı söylemek için doğru pozisyon nedir, Ses tellerimizin yapısı nasıldır?, Ses tellerimizi yanlış kullanırsak nelere yol açar?, Herkes şarkı söyleyebilir mi?, Güzel ses nedir? ve nasıl oluşur, Şan eğitimi alınarak güzel şarkı söylenir mi?)
- Repertuvar çalışmaları (Tarzınız ile ilgili söyleceğiniz eserlerin doğru tonda ve ses genişliğinize uygun eserler seçmekteyiz)
Şan Eğitimi ile Ses Gelişir Mi?
Öncelikle ses tellerinizin bir enstrüman telleri olarak görmeyi kabullenmek gerekir. Örneğin keman tellerine yayı sert çekerseniz teli koparırsınız. Ses tellerinde sağlıklı bir şekilde kullanılmadığı takdirde nodüller, kistler, kanamalar oluşabilir. Bu yüzden şarkı söylemeye başladıysanız yavaş yavaş eğitim de almaya başlamalısınız. İyi bir şan eğitimi ile daha rahat daha akıcı ve sesinizin rengini ortaya çıkarmak mümkündür. Bu durumda doğru teknikle alınmış bir şan eğitimi ile detone veya sürtone olmadan kulağa hoş gelen melodileri duymanız mümkündür.
Hobi olarak Şarkı Söylüyorum Eğitime Gerek Var Mı?
Hobi olarak şarkı söylemek sizlerin eğitim almanızı engellememektedir. Özellikle hobi olarak şarkı söylemek isteyen müzik severler temek eğitimi şan dersleri ile yaparlar ise ilerde ses kısılmaları ve buna benzer ses teli sorunlarının en başında önüne geçebilirler. Özellikle yetişkinler ben arkadaşlar arasında söylüyorum güzel diyorlar fakat ben beğenmiyorum gibi düşünenler için yapacağımız şan egzersizleri ve sizlere özel seçeceğimiz şarkıları temelden öğreteceğimiz için çok daha kulağa hoş gelen seslerle beraber söyleyebileceksiniz. Bunları yaparken eğitmenimizin sizlere eşlikleri ile aynı anda mikrofon kullanımı ile beraber kendinizi sahnede hissedebilirsiniz.
Şan Eğitimi Ne Kadar Sürüyor?
Şan eğitimi bazı kurslarda grup dersi şeklinde yapılmaktadır. Grup olarak yapılan şan eğitiminin de bir süresi olmayacaktır. Grup dersi şan eğitimi yerine herhangi bir koroya katılmanız daha sağlıklı bir adım olacaktır. Şan dersleri kişisel bireysel olmalıdır. Çünkü enstrüman teli değişir ama ses telleriniz değişmeyecektir. Bu nedenle şan dersinden ziyade sizinle ilgilenen birebir eğitimleri tercih etmenizi öneriyoruz.
Şan Eğitimi Haftada Kaç Gün ve Kaç Ders Olarak Yapılıyor?
Şan eğitimleri temel eğitim olarak hafta da bir gün bir saat yada hafta da iki gün iki saat olarak yapılmaktadır. Aynı gün 2 saat üst üste ders almanızı ses teli yorgunluğundan dolayı önermiyoruz. Farklı günler de 2 saat almanız sizi daha hızlı ilerletecektir. Sizlerin belirlediği bir gün saatte derslerimize başlayabiliriz. Öncesinde hem tanışmak hem de ses analizi yaparak sizlere çıkardığımız plan program ile beraber önümüzdeki ders konularını belirliyoruz.
Şan Eğitimine Kaç Yaşında Başlanmalıdır?
Şan eğitimine başlama yaşı olarak ergenliğe girip ilk safhasını tamamlamış 16-17 yaşlarında başlamak daha verimli olacaktır. Bu yaşta ki çocuklarımız şan eğitimi alırken seslerini zorlamadan ve daha önemlisini eğitmeninin çok dikkatli olması gerekir. Bu sayede güzel bir eğitim alarak güzel şarkılar söyleme daha doğrusu müziğin içerisine yerleşmeye başlarlar.
Sanat Müziği Söylüyorum Bu Yönde de Eğitim Alabilir Miyim?
Şan dersi söylediğiniz her melodi için gereklidir.
- Pop Müzik
- Sanat Müzik
- Halk Müzik
- Caz Müzik
Tadını Çıkarmak İçin Daha Fazla Ertelemeyin
Sadece şan dersi değil sanat ile ilgilenmek isteyip gerek ekonomi gerek ise zaman yönünden bir yanımızın hep enstrüman çalmak veya söylemek istediği hayalleri ertelemek zorunda kalmış olabilirsiniz. Bundan dolayı ertelediğiniz hayallerinizi gerçekleştirmek sadece 15 dakikalık tamamen ücretsiz deneme dersi yaparak adım atabilirsiniz.
İzmir Karşıyaka Şan Kursu
İzmir’de Karşıyaka ilçesinde bulunan Kaya Sanat Akademi ile sesinizi güzelleştirmek için şan kursu eğitimi alabilirsiniz.
Online Şan Kursu Eğitimi
İnternetten online şan kursu almak istiyorsanız aşağıdaki iletişim formunu doldurmanız yeterli. Kaya Sanat Akademisi bünyesinde şan öğretmenleri ile whatsapp, zoom, skype üzerinden konferans yolu ile online eğitimler vermekteyiz.