Çocuğuna Piyano Dersi Aldıran Velilerin Hatalı 5 Yaklaşımı!
Bu yazımızıda çocuğunuza piyano dersi aldıran velilerimizin 5 hatalı yaklaşımını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sizler mükemmel bir öncüsünüz çünkü piyano kursu için sizler fikir verip uygun bir piyano kursu bulup sizin güvendiğiniz yerde piyano derslerine başlatıyorsunuz. Fakat piyano çalmaya başladıktan sonra yapmamanız gereken davranışlar olabiliyor.
İçindekiler
Otur Piyano Çalış Yerine İstikrarlı Olmasını İstemelisiniz!
İnsan psikolojisinde ne yazıkki bir şeyin üzerine ne kadar giderseniz veya ne kadar ırar ederseniz o kadar bıktırırsınız. Bundan dolayı bizler piyano dersine başlayan çocuğumuza hadi otur çalış bugün çalışmadın demek yerine baştan istikrarlı çalışmasını sağlayacak bir kural koymalıyız.
Her gün 20 dakika piyano çalışması için belirli program yapmalarına yardımcı olmalısınız. Belirli bir süre sonra zaten siz çalış demedende çalışacaktır.
Çalışmazsan Piyano Kursunu Unut Demeyin!
En çok duyduğumuz gergin bir sözdür. Açıkçası çocuklarımızın psikolojisini düşünmeli ve bu konuda o yaşlarda bizler bırakın piyanoyu kendi yemeğimizi bile kendimiz yiyemezken çok fazla beklentiye girmiyor muyuz? Oryantosyon yani uyum sürecinde çocuğunuzu biraz rahat bırakmalı ve ilk 4 hafta da piyano çalışmalarınızı gerekirse beraber yapmalısınız.
Odana Geç Piyano Çalış Değil Bana Çalmak İster Misin?
Odana git kapını kapat ve piyano çalış bizlerin hiç sevmediği bir durumdur. Piyano kursuna başlayan öğrencimize özellikle 4 8 yaş arası çocuklarımıza yapmanız gereken bu hafta ne öğrendiğini anlattırmak. Bunun sonucunda motive edici sözler ile bu ezgiyi çok merak ediyorum. Bana çalmak ister misin şeklinde onun kanalına yada frekansına girmelisiniz.
Her Gün Piyano Çalışmalısın!
Bizler öğrencilerimize piyano çalışması için eğitmenler olarak her gün piyano çalış demeyiz. Çünkü sadece hayatında piyano kursu yok. Ödevler sınavlar ve projelerde var. Evet şunu diyoruz. Günde bir 20 dakika istersen tekrar et unutmazsın. Ama bunu öyle bir zaman diliminde söylüyoruz ki piyano dersi alan öğrencimizin tam ezgiyi pekiştireceği anda ondan bize çalıp video çekmesini istiyoruz. Bu şekilde de çalışmasını sağlıyoruz.
Hocam Hiç Piyano Çalışmıyor Demeyin!
Buda başlıca problemlerden birisidir. Hocam çalışmıyor. Neden çalışmadığını bulmadıktan sonra şikayet etmek ne yarar ki..
Belki hocası kızıyor belki piyano için değilde başka bir enstrümana yetenekli belki hocası ile doğru iletişi kuramadı. Bir çok neden varken sadece çalışmıyor demek biraz bencillik olacaktır. Unutmamalısınız önce sevmesini sağlamalısınız. Sonra motive etmelisiniz.