KurslarMüzik Kursları

🎼 Menemen Şan Kursu

Şarkı söylemek için illa profesyonel olmanız gerekmiyor. Sevmeniz ve istemeniz çok önemlidir. Bundan dolayı bu konuda sizlere birazcık tecrübelerimizden bahsederek neden şan dersi almanız gerektiği konusunda yardımcı olmaya çalışacağız.

Şarkı söylemek mükemmel bir stres atma biçimidir. Fakat işin sağlık boyutunu da düşünmemiz gerekmektedir. Enstrüman kurslarında örneğin keman kursunda teli koparırsanız yerine yenisini takar değiştirir ve çalmaya devam edersiniz.

Şan kursu eğitim programı

Menemen Şan Kursu

  • İsteğe göre birebir özel ders alabilirsiniz. Grup derslerinde indirim yapıyoruz.
  • Esnek çalışma saati 09:00 – 22:00
  • İlk olarak müzik kulağına bakıyoruz.
  • Diyafram nefesi kullanmayı öğretiyoruz.
  • Ağız, dış, gırtlak pozisyonunu öğretiyoruz.
  • Ses tellerine zarar vermeden şarkı doğru şarkı söylemeyi öğretiyoruz.
  • İstediğiniz müzik tarzı konusunda doğru seçimi yapmanızı sağlıyoruz. Örneğin: Rock formatı ile söylenilen bir şarkı için farklı teknikler kullanılır, türkü formatı ile söylenilen ezgiler için farklı teknikler kullanılır. Tamda bu noktada doğru yönlendirmeleri yapıyoruz.
  • Gırtlak kullanımı, falset, trill, çarpma
  • Ayda bir kere piyano eşlikli 5 eserlik canlı performans sergilemenizi sağlayacak etkinlikler yapıyoruz.
  • Belli seviyeye gelen şan öğrencilerimizi profesyonel stüdyoda kayıt alıp bu kaydı sizlere hediye ediyoruz.
  • Yaşar Üniversitesi Opera Şan mezunu eğitmenlerimizin düzenlediği ses eğitimi workshopları (Ses nasıl oluşur, Şarkı söylemek için doğru pozisyon nedir, Ses tellerimizin yapısı nasıldır?, Ses tellerimizi yanlış kullanırsak nelere yol açar?, Herkes şarkı söyleyebilir mi?, Güzel ses nedir? ve nasıl oluşur, Şan eğitimi alınarak güzel şarkı söylenir mi?)
  • Repertuvar çalışmaları (Tarzınız ile ilgili söyleceğiniz eserlerin doğru tonda ve ses genişliğinize uygun eserler seçmekteyiz)

Ücretsiz Şan dersi

Ücretsiz deneme dersi özellikle herhangi bir ücret ödemeden öncelikle bizlerle iletişime geçtikten sonra hocamız ile beraber sizleri bir araya getirerek sohbet ediyrosunuz ve aklınıza takılan tüm sorulara yanıt bulabiliyorsunuz. Bunun adı ise deneme dersidir.

İzmir Şan eğitimi

İzmir’de şan eğitimi almak isteyenler için sizler için hazırladığımız İzmir şan kursuna göz atabilirsiniz. Kurslarımız hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Online Şan dersi

Menemen Şan Kursu

İnternetten online şan kursu almak istiyorsanız aşağıdaki iletişim formunu doldurmanız yeterli. Online şan dersi, sadece Türkiye değil Avrupa’nın birçok ülkesine canlı olarak birebir şekilde ders almayı mümkün hale getiren çok pratik bir o kadar da verimli ders şeklidir. WhatsAppZoom ve Skype üzerinden konferans yolu ile online eğitimler vermekteyiz.

Özellikle pandemi döneminde çoğu kurum online ders vermeye başlamıştır. Bizler Kaya Sanat Akademi kurulduğundan bu zamana kadar online dersler de tüm kadromuzla beraber tecrübemizi oldukça arttırarak sizlerin en kısa sürede öğrenmesi için elimizden geleni yapıyoruz.

Sıkça Sorulan Sorular

Ses telleriniz önemli!

Ses ne yazık ki bu kadar sıradan değildir. Sizlerin hayatınız boyunca kullandığınız 2 adet ses teli dediğimiz kas mevcuttur. Bu kaslar ile şarkı söyleyebiliyor, konuşabiliyor bunun yanında bağırabiliyoruz. Açıkçası ses tellerimizi her zaman kullanabiliyoruz. Bundan dolayı o 2 adet minik kasa dikkat etmeliyiz .

Bundan dolayı şarkı söylerken güzel söylemek için sesinize zarar vermeden söylemek için şan dersi almanızı biz eğitmenler öneriyoruz.

Şan dersi alarak ses güzelleşir mi?

Şan dersi sesi belirli bir kalıba oturtan ve terbiye etmenizi sağlayan bir tekniktir. Bu teknik içerisinde sizlerin tiz sesleriniz ve pes sesleriniz yani kalın sesleriniz üzerinde çalışarak ses aralığınızı genişletiyoruz.

Bu teknik piyano ile beraber çalışarak geliştirilebilir. Ses telleri kas olduğu için esnek bir yapıya sahiptir. Bu konuda da gelişime açıktır. Piyano destekli çalışarak detoneler sürtoneler azalarak ortadan kalkar ve artık güzel söylemeye başlarsınız.

Grup dersi mi olacak özel ders mi?

Şan dersleri birebir olarak yapılıyor. Birebir olarak yapılması biz İzmir şan kursu eğitmenleri olarak çok önemlidir. Çünkü şan kurs programını her öğrenciye uygulayamazsınız.  Çünkü her öğrencinin ses genişliği ve yaşları değişiktir. Bundan dolayı özellikle kadın-erkek aynı derse girmemelidir.

Çünkü kadın sesleri tamamen farklı bir aralık erkek sesi tamamen farklı bir aralık içerir. Birebir olarak şan kursu programının özellikle sizlere özel programın oluşturulması ile kısa sürede şan kursu olarak ilerlemenizi sağlayacaktır.

Şan kursu ne kadar sürüyor?

İzmir şan kursu programı birebir olduğundan dolayı sizlerin eksiği yönünde bir program hazırlanır. Şan kursu öğrencimizin eksiği 2 ay da giderilecek ise 2 ay gelmesi yeterli olacaktır. Ortalama 3 ile 6 ay süresince sıkı bir eğitim ile beraber kısa sürede istediğiniz seviyeye gelmeniz mümkündür.

Şan dersi deneme kaydı nedir?

Şan dersi için bizlerle iletişime geçtikten sonra randevu oluşturuyoruz. Randevu oluşturduktan sonra o gün o saatte şan eğitmenimiz ve sizler ile birlikte ortalama 15 dakika süren bir toplantı yapıyoruz.

Bu sürede sizlerin kulak testi şan konusunda hangi programların oluşturulacağı ve bunun üzerine sizlerin neler yapmak istediğiniz konuşuluyor. Ders gün programı sizlere göre ayarlanarak o gün o saatte bir ders saati olarak dersleriniz yapılmaya başlanıyor.

Eren Kaya

Kaya Sanat Akademi Kurucusu. İzmir'de sıkıcı bir dershane ortamı değil, eğlenceli, bol enerjili, eğlenerek öğrenilen enstrüman kursları, ayrıca bol etkinlikli bir kurs ortamı yarattık. İzmir sanat ve müzik kurslarının arasında ilk 5 içerisinde gösterilmektedir.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi Çekebilir
Kapalı