Kaya Sanat Blog

Yeni Başlayanlar Gitar Kursu Alırken Neye Dikkat Etmeli

Uzun zamandır düşünüyorsunuz, ya ben gitar çalmak istiyorum ama ne yapsam bir türlü karar veremedim, kendi başıma mı öğrensem, kursa mı gitsem?, hangi gitarı çalmalıyım? ve işin içinden de bir türlü çıkamıyorsunuz. Bizce İzmir’de gitar kursu veya online gitar kursu almadan önce kendinize bazı sorular sormalısınız. Bu sorular;

Ben gerçekten gitar çalmak istiyor muyum?

Bu soru hangi enstrümanı çalmaya başlarsanız başlayın oldukça önemlidir. Hiçbir enstrüman 1-2 ay çalmak ile öğrenilmez, süreklilik ister. Aynı zamanda çalmak istemediğiniz bir enstrümanı almak için de işin maddiyat durumuna gireceksiniz, boşu boşuna evinizde süs olarak kalacak bir enstrümana para harcamanızı istemeyiz neticede.

Gerçekten dinlerken hoşunuza giden, çalmak için can attığınız ve sürekliliği devam ettireceğinize eminseniz, harika! Özelikle 1-2 aydan sonra duyduğunuz seslerin bastığınız akorların lezzetli olacağını sonrasında işlerin çok daha zevkli hale geleceğini bilmelisiniz.

Hangi tür gitarı çalmakla başlamalıyım?

Yeni Başlayanlar Gitar Kursu Alırken Neye Dikkat Etmeli

Herkesin kafasında ilk olarak ilk defa gitar çalacaksınız klasik gitarla başlamanız gerektiğini söylerler. Bu bilginin ufak bir doğruluk payı olsa da kesinlikle böyle bir zorunluluk yoktur. Bildiğiniz gibi klasik, akustik, elektro ve bas gitar (bir de 7 telli gitar) vardır.

Dinlediğiniz ve dinlerken gerçekten hoşunuza giden müzik türünü bulmanız lazım. Bu müzik türünde en çok hangi gitar kullanılıyor ve ben bunu çalmak ister miyim, diye kendinize sormanız lazım. Çalmak istediğiniz gitar türünü bu şekilde seçebilirsiniz böylece hiç sıkılmadan gitar çalmaya başlayabilirsiniz.

Direkt olarak klasik gitarla başlarsanız ve dinlediğiniz müzik türü klasik değilse tutup da bir rock şarkı çalmaya çalıştığınız zaman gitardan çıkan ton haliyle sizi memnun etmeyecektir. Bu sizin hevesinizi kırabilir ve gitar çalmayı bırakabilirsiniz. Bu sebeple hangi gitarı çalmak istediğiniz oldukça önemlidir.

En güzeli, en kalitelisi en pahalısıdır!

Şimdi her ne olursa olsun en kalitelisi en pahalısıdır diye bir düşünce oluşuyor kafamızda. Bu aslında oldukça yanlış bir düşünce. Sizin için en güzel, en kaliteli gitar almak isteyeceğiniz tonu veren gitardır.

Oldukça pahalı bir gitar alırsanız ve gitarın tonu sizi memnun etmezse o zaman kendinizi kötü hissetmeniz normal. Bu sebeple en iyisini alacağım diye yüklü bir maddiyat altına girmenizi tavsiye etmeyiz.

Kendim mi çalışayım, kursa mı gideyim?

Yeni Başlayanlar Gitar Kursu Alırken Neye Dikkat Etmeli

Şimdi soruları sordunuz ve cevaplarınızı aldınız artık çoğu şey kafanızda daha net ancak ben kendim mi öğrensem ders mi alsam diye düşünmeniz oldukça normal. Bizim size tavsiyemiz ders almanız olacaktır.

Kendiniz öğrenebilirsiniz, internette bir çok video var ancak internetten öğrenmeye çalışacağınız zaman çok fazla sorunla karşılaşabilirsiniz. Öncelikle yaptığınız hatayı fark etmiyor olabilirsiniz ve uzun süre bunu böyle devam ettirebilirsiniz.

Daha sonra birisi size hatanızı söylediğinde bu hatanızı düzeltmeniz alışkanlık haline geleceği için sizin ilerlemenizde problem yaratabilir. Ders almanızın diğer bir verimli yanı da öğretmeninizin sizin ilerlemenize göre programı şekillendirebilmesi olacaktır. Aynı zamanda internette oluşan bilgi kirliliği de sizin doğru öğrenmenize engel olabilir.

Size rehber olacak bir öğretmen de oldukça önemlidir çünkü konudan konuya atlamak sizin hevesinizi kaçırabilir aynı zamanda verimli bir şekilde ilerlememenize neden olabilir. Rehber bir öğretmen yardımıyla konuları sırası ile öğrenebilirsiniz böylece ilerlemenize yardımcı olacak basamakları sağlam adımlarla geçebilirsiniz.

Hangi kurs, hangi öğretmen?

Bizce en iyi verim alacağınız yer sizin dilinizden anlayan yer olacaktır. Kanınızın ısındığı bir öğretmeninizin olması size yaptığınız şeyi sevdireceği için bu da aslında önemli bir madde. Tavsiyemiz ilk önce bir deneme dersi yapın, öğretmeninizi tanıyın.

Gitar çalmayı öğrenirken aynı zamanda müzik teorisini öğrenmeniz gerektiğini unutmayın ve öğretmeninizin buna da önem verdiğinden emin olun. Eğer ki oldukça iyi anlaştığınız bir öğretmen buldunuz ve ilerleyebileceğinize inanıyorsunuz, her şeyiniz de hazır, e daha neyi bekliyorsunuz!

Eren Kaya

Kaya Sanat Akademi Kurucusu. İzmir'de sıkıcı bir dershane ortamı değil, eğlenceli, bol enerjili, eğlenerek öğrenilen enstrüman kursları, ayrıca bol etkinlikli bir kurs ortamı yarattık. İzmir sanat ve müzik kurslarının arasında ilk 5 içerisinde gösterilmektedir.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi Çekebilir
Kapalı