Kaya Sanat Blog

Renklerle Piyano Öğrenmek

Bu içeriğimizde renklerle piyano öğrenmek konusunda ki avantajlardan ve dezavantajlardan bahsedeceğiz. Özellikle küçük çocukların neredeyse hepsine uygulanan bu teknik ile ne gibi problemler yaşanabiliyor bunlarada hakim olabileceksiniz.

Renklerle Piyano Öğrenmeye Neden İhtiyaç Duyarız?

Renklerle Piyano Öğrenmek

Özellikle okula Henüz başlamamış çocuklarımız için yani okuma yazma bilmeyen ve daha henüz yazılı olan rakam veya harfleri okuyamayan öğrenciler için kullanılan tekniklerden bir tanesidir. Bir tanesidir diyoruz çünkü tamamen renklerle öğrenildiğinde ne gibi büyük sorunlarla karşılaşabileceğinizi yazımızın ilerleyen kısımlarında sizlerle paylaşacağız.

Renklerle piyano öğrenirken öncelikle çocuğumuza piyano eğitimini sevdirmek ve başlangıçta piyano çalmayı kolaylaştırmak adına renklerle piyano öğrenimine başvurulabilir. Çünkü öğrencimiz zaten küçük sıkılma eşiği çok düşük olursa piyano eğitiminden ve piyano kursundan soğuttuğunuz takdirde o çoçuğa tekrardan gel biz piyano kursuna gidelim dediğinizde gelmeyecektir.

Sıkmamak ve piyano çalmayı daha eğlenceli hale getirmek için renklerle nota öğrenme tekniği uygulanır.

Renklerle Piyano Öğretmenin Başka Yolu Var Mı?

Renklerle Piyano Öğrenmek

Özellikle etrafımızda ki kurslardan bir süre sonra bizlere gelen piyano öğrencilerimizin velileri bizlere 2 yıldır renklerle çalıyor. Bu şekilde çalıyor ama notayı koyduğumuzda veya nota üzerinde bir şey sorduğumuz da zorlanıyor veya hatırlamıyorum diyor.

Bu renklerle piyano öğreniminde yaşadığımız en büyük problemdir.

Renklerle piyano öğretimi sizlere ezbere eğitim olarak pekiştirilir. Fakat renkler kalkarsa veya tamamen renklere odaklanılırsa piyano öğrenme süresi 2 kat yavaşlar. Yani 1 senelik eğitim 2 seneye çıkacaktır.

Bizim amacımız ilk 1 ay eğerki öğrencimiz sıkılgan bir yapıya sahipse maksimum bir buçuk ay bu şekilde öğretilir. Fakat çoğu zaman bu tekniği kullanmayı sevmediğimizi de söyleyebiliriz.

Bizler nota öğretimini çok daha verimli ve eğlenceli hale getirerek direkt nota öğretmeyi tercih ediyoruz. Bu sayede piyano kursu alan öğrencimiz hem zevkli hemde daha hızlı bir piyano eğitimi almış oluyor.

Renklerle Piyano Çalmanın Olumsuz Yanları Var Mı?

Renklerle Piyano Öğrenmek

Renklerle piyano öğreniminde çocuğumuz do notasını kırmızı renk ile öğrenerek başlıyor. Renkler önemli değil do notasını mavi de görebilir. Her mavi notayı gördüğünde do demesi sağlanacaktır. Piyano üzerinde birden fazla do notası olduğunu söylersek çocuğumuz sadece mavi rengi arayacak.

Burada büyük bir problem piyano üzerinde do notasının başka oktavlarda olan notası başka bir nota işareti ile gösterilmektedir. Sizler de farkettiyseniz çok kafa karıştırıcı olduğunu söyleyebiliriz. Düşünün ki bu çocuğumuz daha 3.5 4 yaşında olduğunu düşünün!

Çözüm olarak çocuğumuz anlamıyorum. Piyano çalmayı bırakayım. Aslında piyano çalmayı değil tamamen bu sistemi sevmiyor.

Renklerle Değil de Direkt Nota Öğretsek!

Renklerle Piyano Öğrenmek

Evet tam olarak Kaya Sanat Akademi piyano kursları %95 bu şekilde işleniyor. Yani tek bir piyano metodu tek bir boya kitabi ile değil onlarca kaynaktan çocukların sıkılmadığı hemde notayı Dünya’da ki piyano eğitimlerinde öğrendiği gibi öğretiyor ve bu sayede bir çok piyano öğrencisi ile başarı yakalıyoruz.

Özellikle piyano başlangıç yaşı olan 4 ve 5 yaşlar için öğrencimizin yanında oturarak online piyano dersi alıyorsa onunla aynı şekilde piyanoya elimizi koyarak tamamen gördüğü şekilde ki nota işaretinde hangi tuşa basıyorsak en fazla 2 ay sonra tüm notaları o şekilde basarak tüm notaları okuyor ve çalmaya başlıyor.

 

Eren Kaya

Kaya Sanat Akademi Kurucusu. İzmir'de sıkıcı bir dershane ortamı değil, eğlenceli, bol enerjili, eğlenerek öğrenilen enstrüman kursları, ayrıca bol etkinlikli bir kurs ortamı yarattık. İzmir sanat ve müzik kurslarının arasında ilk 5 içerisinde gösterilmektedir.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginizi Çekebilir
Kapalı